Hemelse Verhalen over de Echtelijke Liefde

door Emanuel Swedenborg

  • © Swedenborg Boekhuis 2003
  • Nederlandse vertaling Henk Weevers
  • ISBN 9065561994 - 310 blz.
  • prijs €uro 18,00 per post + verzendkosten   5,05

Omslag: Het Joodse bruidje door Rembrandt van Rijn

Deze bundel korte verhalen bevat verrukkelijke wijsheden over de echtelijke liefde, die beschrijven hoe het verstand en de wil van de man en de vrouw tot één verbonden kunnen worden.

Swedenborg schreef dit intrigerende boek in 1768 als deel van een groter werk over de echtelijke liefde en op basis van de door hem gehoorde en geziene gebeurtenissen in de geestelijke wereld.

De liefde tussen man en vrouw heeft haar oorsprong in de vereniging van de Goddelijke liefde en wijsheid en is daarom boven alle andere liefden ver heven en heilig.

Het natuurlijke gezag en de indringendheid waarmee Swedenborg schrijft over de wederzijdse betrekkingen tussen man en vrouw zal velen in onze 'verlichte' en verwarde tijd ongetwijfeld tot nadenken stemmen

Oorspronkelijke titel:

  • Delitiæ Sapientiæ de Amore Conjugiali; post quas sequuntur Voloptates Insaniæ de Amore Scortatorio - ab Emanuele Swedenborg, Sueco - Amstelodami MDCCLXVIII.
  • De Verrukkingen der Wijsheid aangaande de Echtelijke Liefde; waarna volgen de wellusten van de waanzin aangaande de hoerse liefde - door Emanuel Swedenborg, Zweed. Amsterdam 1768.

Online te lezen is het eerste verhaal uit deze bundel, de nummers 1-26, waar gehandeld wordt OVER DE HEMELSE VREUGDEN.